OCD Proaktiv izabran za nacionalnog predstavnika Srbije za World Summit Award

Projekat OCD Proaktiv-a "Moj Odbornik" nacionalni je pobednik takmičenja za WSA Srbija (World Summit Award) u kategoriji e-uključivanje i osnaživanje.

U okviru inicijative pod okriljem Ujedinjenih nacija, WSA predstavlja digitalne sadržaje, vrši selekciju najboljih proizvoda iz više od 160 zemalja članica UN i predstavlja ih na globalnoj sceni na Svetskom kongresu digitalnih sadržaja.

Ove godine dodeljuju se nagrade za osam kategorija e-sadržaja.

1. e-poslovanje i trgovina
2. e-uprava i javni podaci
3. e-učenje i nauka
4. e-zabava i igre
5. e-kultura i turizam
6. e-mediji i novinarstvo
7. e-zdravlje i okruženje
8. e-uključivanje i osnaživanje

Nakon nacionalne selekcije, žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka će u Talinu, u Estoniji, tokom avgusta 2013. godine, proceniti prijave i odabrati 40 najboljih proizvoda - po 5 u okviru svake kategorije.
Kruna globalnog WSA 2013 je proglašenje međunarodnih pobednika - najboljih e-sadržaja na WSA Svetskom kongresu 2013. WSA će od 23. do 25. oktobra u Kolombu, u Šri Lanci, nagraditi najbolje i najkreativnije sadržaje. Svih 40 dobitnika WSA nagrada imaće priliku da prezentuju svoje proizviode, ostvare veze sa poslovnim partnerima i upoznaju ostale stručnjake na polju informaciono-komunikacionih tehnologija.

„MOJ ODBORNIK“ je interaktivni web portal/mobilna aplikacija za jednostavnu i dvosmernu komunikaciju između građana/ki i njihovih izabranih predstavnika u lokalnim parlamentima. Ovaj projekat se bavi problemom izostanka komunikacije i bilo kakve vrste uključenja građana u procese donošenja odluka u lokalnim zajednicama.

The World Summit Award (WSA) je globalna inicijativa za selekciju i promovisanje najboljih svetskih e-sadržaja i najinovativnijih aplikacija. WSA nudi svetsku platformu za sve koji cene kreativnu upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija. WSA se zasniva na jedinstvenom mehanizmu svetskog takmičenja, u okviru kojeg postoje nacionalna takmičenja, gde se biraju najbolji primeri dobre prakse.

http://www.mojodbornik.rs
https://www.facebook.com/WSASerbia
http://www.wsis-award.org

DokumentVeličinа
PDF icon Pismo WSA.pdf127.09 KB