JAVNI POZIV ZA IZBOR KORISNIKA ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA U VIDU OPREME ZA POVRATNIKE NA KOSOVO*

Bespovratna sredstva u vidu programa opreme će interno raseljenim licima (IRL) zainteresovanim za povratak na Кosovo* poboljšati mogućnosti za zapošljavanje i stvaranje prihoda, kako bi se doprinelo održivosti njihovog povratka. Pod opremom se podrazumevaju mašine i alati potrebne za samostalno obavljanje delatnosti, u vrednosti do 2500 evra, bez PDV-a.

Kako bi konkurisao, punoletno interno raseljeno lice mora posedovati legitimaciju ili potvrdu da je evidentiran kao interno raseljeno lice, kao i da ima završenu najmanje osnovnu školu. Takođe, važno je da nije ostvario/la povratak na Кosovo*, da je (on/a ili Nosilac porodičnog domaćinstva) registrovan za povratak u bazi podataka UNHCR-a Srbija/iskazao želju za povratkom nekoj od institucija/organizacija kao i da on/a i njegova porodica nisu bili korisnici programa za poboljšanje uslova života kojim su rešili stambeno pitanje u Republici Srbiji van Кosova i Metohije.

Prijave za javni poziv kao i prateća dokumentacija se mogu preuzeti od 30.12.2019. godine, a rok za podnošenje prijava je 24.01.2020. godine u 16 časova. Preuzimanje dokumentacije, kao i predavanje isitih može se obaviti na sledećim adresama:

− Udruženje „Inicijativa za razvoj i saradnju“, Bulevar Zorana Đinđića 46/7, 11000 Beograd;
− Udruženje „Proaktiv“, Obrenovićeva 59/4/44, 18000 Niš;
− Povereništvo za IRL opštine Vrnjačka Banja, Ul. Кruševačka 17, 36210 Vrnjačka Banja.

Dokumentacija se može preuzeti elektronski u nastavku, a treba ih preporučeno poslati poštom na neku od gore pomenutih adresa.

Prijave koje budu pristigle nakon predviđenog roka, kao i nepotpune prijave (sa nepotpunom pratećom dokumentacijom) neće biti razmatrane.

Nakon bodovanja, lista odobrenih korisnika projekta biće objavljena na internet stranama Udruženja „Inicijativa za razvoj i saradnju“ i Udruženja „Proaktiv“ i oglasnoj tabli opštine Vrnjačka Banja. Dodatne informacije o Javnom pozivu je moguće dobiti posredstvom besplatne (za pozive sa svih fiksnih i mobilnih mreža) telefonske linije 0800/100-550.