Održana info sesija i konferencija za novinare u Nišu - "Povratak kao korak napred"

U Deli prostoru u Nišu održana je konferencija za novinare i prezentacija Javnog poziva za obuke interno raseljenih lica - povratnika na Kosovo i Metohiju u okviru projekta "Povratak kao korak napred". U četvrtak (11.04.2019) naši sugrađani su mogli da čuju koji su to uslovi za apliciranje na ovom konkursu, o načinu prijavljivanja, koji su kriterijumi za bodovanje i izbor korisnika. Ovo su samo neka od pitanja na koja su zainteresovani mogli da dobiju odgovor, a verujemo da ih je bilo još jer su nakon prezentacije imali priliku da postave dodatna pitanja i upotpune informacije o mogućnostima koje im nudi ovaj projekat.
Novinarima i učesnicima su se obratili Mišo Babović iz udruženja Inicijativa za razvoj i saradnju, koja
je vodeća organizacija u realizaciji projekta i Nenad Stojanović iz partnerskog udruženja Proaktiv iz Niša.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u vidu programa obuka raspisan je 28. marta a trajaće do 6. maja 2019. godine. Tekst i prateću dokumentaciju možete preuzeti na našoj internet stranici i u kancelariji koja se nalazi na adresi Obrenovićeva 59/4/44. Više informacija je moguće dobiti posredstvom besplatne telefonske linije 0800/100-550.

Projekat "Povratak kao korak napred" je namenjen pružanju svestrane podrške održivom povratku na Kosovo i Metohiju. Zajednički ga realizuju IDC- Inicijativa za razvoj i saradnju, udruženje Proaktiv iz Niša i opština Vrnjačka Banja. Ovaj projekta je deo šireg programa "EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika".