Vesti

PRIJAVI SE I POSTANI ČLAN/ICA DIVAC OMLADINSKOG FONDA ALEKSINAC

Novosti u komšiluku. Sa zadovoljstvom najavljujemo formiranje Divac omladisnkog fonda u Aleksincu.
Proaktiv u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Opštinom Aleksinac, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju poziva sve zainteresovane mlade sa teritorije opštine Aleksinac da se prijave za članove odbora Divac omladinskog fonda.

PRIJAVI SE I POSTANI ČLAN/ICA DIVAC OMLADINSKOG FONDA VLASOTINCE

Proaktiv u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Opštinom Vlasotince, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju poziva sve zainteresovane mlade sa teritorije opštine Vlasotince da se prijave za članove odbora Divac omladinskog fonda.
Biramo nove članove odbora Divac omladinskog fonda. Vaša uloga će biti da na osnovu definisanih prioriteta i potreba mladih, upravljate programom Divac omladinskih fondova koji uključuje i odlučivanje o finansiranju i podršci formalnih i neformalnih grupa mladih u vašoj zajednici.

Šta su Divac omladinski fondovi?

Slađana Rakić: “Funkcionalnost formalnog obrazovanja se dobrim delom razvija kroz neformalno obrazovanje, aktivizam i samoinicijativu”

Međusektorska saradnja je važna jer se funkcionalnost formalnog obrazovanja dobrim delom razvija kroz neformalno obrazovanje, aktivizam i samoinicijativu. Kako se to sprovodi u praksi pojašnjava Slađana Rakić, profesorka književnosti i srpskog jezika, zaposlena na poziciji bibliotekarke u Gimnaziji u Kruševcu .

Mirjana Radaković, Centar za socijalni rad opštine Bačka Palanka: “Ideje, predlozi i energija mladih treba da budu više prihvaćene, prisutne i uvažene.”

Zbog čega je važno da predlozi, energija i ideje mladih budu prihvaćene, prisutne i uvažene, kao i kako to funkcioniše u Bačkoj Palanci pojašnjava Mirjana Radaković, zaposlena na poziciji voditelja slučaja u timu za decu i mlade i supervizora u timu za odrasle i stare u Centru za socijalni rad opštine Bačka Palanka i ima posebno angažovanje u udruženju hranitelja „Siguran dom“.

Čedomir Šagrić:"Unapređenje saradnje uvek je bazirano na poverenju i poštovanju potreba i interesa svih zainteresovanih strana"

Na koji način je moguće unaprediti sardanju organizacija koje se bave omladinskim radom i institucija, šta je važno da imamo na umu kada o njoj govorimo i kako ta saradnja izgleda izgleda u praksi govori mr sc dr Čedomir Šagrić, specijalista socijalne medicine i supspecijalista zdravstvenog vaspitanja, načelnik Centra za promociju zdravlja u Institutu za javno zdravlje Niš.

Miloš Damjanić: “Smatram da je potrebna češća interakcija institucija i organizacija koje se bave omladinskim radom”

Saradnja sa organizacijama koje se bave omladinskim radom i škola je izuzetno značajna, a naročito za školu za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” jer korisnicima (mladima sa smetnjama u razvoju, ali i odraslim osobama sa invaliditetom) omogućava kontakt, druženje, saradnju i realizaciju osmišljenih, planiranih, strukturiranih zajedničkih aktivnosti sa mladim ljudima tipične populacije. Kako sve to izgleda u praksi pojašnjava defektolog i vaspitač ove ustanove Miloš Damjanić.

Sa kojom organizacijom (organizacijama) ste ostvarili saradnju i kada?

Pages