Vesti

Povratak kao korak napred

Pružanje podrške poboljšanju životnih uslova interno raseljenih lica (IRL) i povratnika po Sporazumu o readmisije u Srbiji i podrška održivom povratku na Kosovo*

Opšti cilj projekta je utvrđivanje prioritenih potreba interno raseljenih lica i pružanje pomoći u rešavanju tih potreba kroz pružanje informacija vezanih za povratak i asistiranje u povratku kroz individualni i participativni pristup.
Glavne aktivnosti projekta biće usmerene na održiv povratak interno raseljenih lica koja žele da se vrate na Kosovo*, kao i promocija socijalno ekonomske stabilizacije povratnika.

30. sezona volonterskih kampova je otvorena!

Dragi volonteri i volonterke,

Obaveštavamo vas da je prijavlјivanje za učešće na mađunarodnim volonterskim kampovima u 2019. godini zvanično počelo
u ponedelјak 11. marta u 9 časova!

Niš je dobio nove suvenire!

Nakon 30 sati rada na prvom “mejkerskom” hackaTON-u u Nišu, kreirani su novi, moderni suveniri za promociju našeg grada sa osvrtom na kulturno i istorijsko nasleđe. HackaTON je počeo u subotu 9. marta u 10h a završio se narednog dana u 17h proglašenjem pobedničkog rešenja. Sve vreme rada učesnicima su na raspolaganju bili mentori iz 3D Republike, TON-a kao i eminentni stručnjaci iz oblasti kreativnih industrija.

Završen projekat “Evropska mreža za socijalnu inkluziju i preduzetništvo - ENSIE"

Socijalna inkluzija i razvoj ruralnih regiona za bolju evropsku budućnost je glavni fokus ovog projekta, a kroz 6 internacionalnih eventa smo imali priliku da se upoznamo sa konceptom socijalnog preduzetništva koji se praktikuje u zemljama EU.

Otvorene su prijave za prvi “mejkerski” hackaTON

Ako voliš svoj grad i želiš da bude prepoznatljiv u svetu.
Ako veruješ u sebe i smatraš da možeš da kreiraš promenu.
Ako si Dizajner, Kreativac, Programer, Copywriter, Istoričar, Takmičar, Hejter, Lokal Patriota – TI SI OSOBA KOJU TRAŽIMO!

oPEACEmeni se

Proaktiv realizuje projekat ‘’oPEACEmeni se’’ koji ima za cilj podizanje svesti mladih u Nišu o izgradnji mira, pomirenju, multikulturalnosti, ali pre svega edukaciju o istoriji spomenika grada Niša i kolika je njihova važnost. Specifičan cilj je kreiranje novog, modernog, suvenira koji će biti proizvod hakatona. Kroz održavanje hakatona focus će biti fair-play i razvijanje takmičarskog duha.

Pages