Završen projekat “Evropska mreža za socijalnu inkluziju i preduzetništvo - ENSIE"

Socijalna inkluzija i razvoj ruralnih regiona za bolju evropsku budućnost je glavni fokus ovog projekta, a kroz 6 internacionalnih eventa smo imali priliku da se upoznamo sa konceptom socijalnog preduzetništva koji se praktikuje u zemljama EU.
Kroz ovaj projekat su bili uključeni iskusni partneri iz oblasti pokretanja socijalnihnih preduzeća, kao i partneri koji žele poboljšati društveni i ekonomski život svojih građana, ali im nedostaje potrebna podrška i znanje. Rezultati su platforma za razmenu znanja, primera dobrih praksi i razgovora o novim putevima i mogućnostima u oblasti za socijalne integracije i međunarodna mreža partnera koja uključuje gradove, opštine, stručnjake, neprofitne institucije kao i obrazovna i istraživačka tela. U skladu sa našim ciljevima, želimo da uspostavimo sistem neformalnog obrazovanja za nezaposlene građane i njihovu reintegraciju u radni život.

Mreža okuplja 11 partnera iz deset evropskih zemalja: Slovačke, Mađarske, Italije, Rumunije, Portugala, Letonije, Češke, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Kreiranje mreže i ostale aktivnosti na kojima su razrađivani različiti aspekti socijalnog predizetništva od zakonskih okvira do primera dobrih praksi, sprovedene su u periodu od septembra 2017. do decembra 2018. godine.

Više o samim događajima možete pročitati u priloženom PDF dokumentu na engleskom jeziku.