Rezultati projekta Povratak kao korak napred

povratak

Nakon skoro dve godine rada na Projektu Povratak kao korak napred u saradnji sa Incijativom za razvoj i saradnju i Opštinom Vranjačka Banja, možemo se pohvaliti da smo omogućili da se čak pedeset porodica vrate na Kosovo i Metohiju. Ovim porodicama obezbeđen je povratnički paket u koji su uključeni nameštaj, bela tehnika i neophodna sredstva za higijenu u vrednosti 1600 evra.

U okviru projekta četrdeset dvoje povratnika završilo je višemesečne prekvalifikacije ili dokvalifikacije, dok je pedeset i četvoro povratnika dobilo je grantove za pokretanje ili proširenje biznisa u mestu povratka koji su dobili 2500 evra. Duplo veći broj je prošao osnovnu biznis obuku, a njih šezdeset i petoro naprednu biznis obuku.

Do sada je dvanaestoro potencijalnih povratnika individualno posetilo Kosovo i Metohiju kako bi videli da li se mogu pridružiti ostalim povratnicima.

____________

Projekat „Povratak kao korak napred“ finansira Evropska unija preko Delegacije Evropske unije u Srbiji u okviru programa „EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika” ukupne vrednosti 5,65 miliona eura.

Partneri na projektu su Inicijativa za razvoj i saradnju i Opština Vrnjačka Banja.

Leave a Comment