Debata: Zajedno do boljih mogućnosti za mlade

DEBATA-WEB1920x1080-DELIkraj

Šta možemo zajedno da uradimo kako bismo unapredili lokalnu omladinsku politiku? Zašto je važno da postoji međusektorska saradnja? Šta su mladi rekli na održanim fokus grupama i šta mislite? Da li oni zaista ne žele da se uključe u procese koji su od važnosti za njih? Ili im informacije jednostavno ne stižu? Ovo su neke od najvažnijih tema o kojima razgovaramo na novoj javnoj interkaktivnoj debati, koju organizuje Proaktiv, u saradnji sa Media i reform centrom.

Događaj je zakazan za petak, 13. maj od 18 sati u Deli prostoru.

Debata „Zajedno do boljih mogućnosti za mlade“ okupiće zainteresovane građane na lokalu. Svi zajedno razgovaraće o mogućoj međusektorskoj saradnji sa ciljem zajedničkog delovanja na unapređenju lokalne omladinske politike kao i važnosti informisanja mladih.

Javna debata ima za cilj da se svi lokalni akteri koji rade sa mladima, ali i sami mladi, upoznaju sa rezultatima rada prethodno sprovedenih fokus grupa u okviru projekta „Zajedno za mlade“. Pored toga, ideja je da se pokrene razgovor o mogućim konkretnijim koracima na zajedničkom radu na definisanju buduće lokalne omladinske politike i generalno promoviše proaktivno uključivanje mladih u participativne procese od važnosti za njih.

Moderator debate će biti Marjan Cvetković, a panelisti će biti:

  • Irina Filipović – Krovna organizacija mladih Srbije
  • Ivana Petković – Predsednica Saveza studenata Univerziteta u Nišu
  • predstavnik/ca Kancelarije za mlade Grada Niša

Rad organizacije Proaktiv podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj

Pročitajte još:

Mladi su spremni da aktivno učestvuju, potrebna podrška i dodatni podstrek

Leave a Comment