Prijavite se za simulaciju rada saveta za mlade!

Da li znaš šta je Savet za mlade? Da li bi hteo da budeš u Savetu za mlade? Koji je problem mladih u tvom gradu/opštini? Da li znaš na koji način možeš predstaviti koji problem imaju mladi iz tvog grada/opštine?

Ako su ovo teme koje te interesuju, u Nišu si, a imaš od 15 do 30 godina, pozivamo te da se prijaviš za Simulaciju rada Saveta za mlade! Simulacija treba da predstavi jednu sednicu Saveta za mlade. Svaki učesnik/ca imaće svoju ulogu i predstavljati člana/icu Saveta. Možeš biti predstavnik/ca lokalnog udruženja, predstavnik/ca Kancelarije za mlade ili predstavnik/ca škole.

Rok za prijave je otvoren do 20. maja. Svi zainteresovani treba da pošalju na e-mail adresu sasa@proaktiv.org.rs sledeće podatke: ime i prezime, godinu rođenja, naziv srednje škole/fakulteta koji pohađaju.

Nakon zatvaranja poziva, prijavljeni će biti obavešteni o tome da li su primljeni, a zatim slede sesije i sastanci pripreme sednice. Realizacija same simulacije će se desiti u periodu od 6. do 13. juna i trajaće 90 minuta.

Šta je to Savet za mlade?

Savet za mlade je savetodavno telo pri jedinici lokalne samouprave. Podstiče i usklađuje aktivnosti u vezi sa razvojem, ostvarivanjem i sprovođenjem omladinske politike i predlaže mere za njeno unapređivanje.

Savet za mlade postoji i na nacionalnom nivou, prvi Vladi Republike Srbije. Više o Savetu za mlade možeš pročitati OVDE.

Simulacije rada Saveta za mlade na lokalu realizuje Proaktiv zajedno sa Krovnom organizacijom mladih Srbije u okviru projekta Mladi za aktivne savete koji je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske ,,Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT’’, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Leave a Comment