Forum na temu aerozagađenja u Nišu

smoke-258786__480

Pozivamo Vas da prisustvujete forumu na temu aerozagađenja u Nišu, koji se održava u ponedeljak 24. oktobra od  18 sati u Deli prostoru u Nišu – ul. Davidova 2a.

Tema aerozagađenja je izuzetno važna, aktuelna i od izuzetnog značaja za život u svakoj zajednici. U velikoj meri utiče i na kvalitet života ljudi, zbog čega je neophodno uvek razgovarati o mogućnostima i mehanizmima za rešavanje ovog problema.

Cilj održavanja Foruma je razmena znanja, iskustva i najboljih praksi iz ove oblasti, i na taj način ostvarivanje saradnje sa svim zainteresovanim stranama radi isticanja i predlaganje određenih rešenja u odnosu na problem aerozagađenja u predstojećem periodu.

Forum građana je način da kroz razmenu mišljenja, otvoreni razgovor, negovanje i razvoj razumevanja pozicija i obaveza različitih aktera, dođemo do pravih rešenja kako se isti mogu pozicionirati u odnosu na problem, a sa ciljem zaštite životne sredine i održivog razvoja te predlaganja konkretnih mera za rešavanje problema aerozagađenja.

Smatramo da će zaključci koje budemo doneli na osnovu predloženih tema biti smernice koje mogu biti jako korisne u svim budućim aktivnostima mreže “Građani za prirodu”

Očekujemo Vas!

Forum se organizuje u okviru Projekta “Građanski aktivizam u službi prirode” koji se realizuje u okviru programa “Ekosistem-podrška reformama u zaštiti životne sredine” koji sprovode Mladi istraživači Srbije, a podržava Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju – SIDA. Vodeći partner na projektu je Proaktiv.

Leave a Comment