Moj poslanik: Sastanak sa narodnom poslanicom Minjom Nikolić

Sastanak sa Minjom Nikolić

Narodni poslanici imaju obavezu da rade u interesu građana, a građani uvek treba da imaju mogućnost da im se direktno obrate, postave pitanje, ukažu na problem. Zbog toga postoji i platforma „Moj poslanik“ koja ima zadatak da poveže građane sa poslanicima, olakša komunikaciju i pomognu u rešavanju važnih problema u lokalnoj zajednici.

Tim platforme krenuo je u novi ciklus sastanaka sa poslanicima koji su izabrani nakon prethodnih parlamentarnih izbora u aprilu 2022. godine. Jedan od prvih sastanaka bio je sa Minjom Nikolić, aktivistkinjom iz sela Temska kod Pirota.

Minja Nikolić  je široj javnosti poznato po svojoj borbi u oblasti ekologije i zaštite Stare planine, gde je bila vrlo zapažena i prisutna. Na izborima je bila kandidatkinja zeleno-levo koalicije “Moramo” i ušla u Narodnu skupštinu, kao jedna od 13 predstavnika te liste.

Prilikom ovog sastanka, tim platforme “Moj poslanik” upoznao je novu narodnu poslanicu sa ciljevima programa, idejama i narednim koracima koje planiramo kako bismo obezbedili što bolju komunikaciju između građana i narodnih poslanika u republičkom parlamentu.

Moj poslanik je program koji realizuje organizacija Proaktiv, sa ciljem da ukaže na to koliko je značajno da građani mogu direktno da komuniciraju sa izabranim narodnim poslanicima, koji su dužni da zastupaju interese građana, posebno ljudi iz lokalnih zajednica iz kojih dolaze.

Kao sastavni deo aktivnosti osmišljeni su sastanci i razgovori građana sa poslanicima uživo.

Leave a Comment