Počinje projekat „Od ideje do akcije“

Od ideje do akcije - Vizual za Web cover

Predstavnici organizacija i neformalnih grupa iz Niša, Leskovca i Prokuplja dobiće obuku i podršku da se aktivnije uključe u poboljšanje položaja svojih lokalnih zajednica. Kroz projekat „Od ideje do akcije“ koji realizuje Prokativ podići će se stručni kapaciteti i pružiti podrška udruženjima mladih/za mlade i neformalnim grupama mladih u južnoj Srbiji u njihovim aktivnostima na nivou lokanih zajednica i osnažiti mladi da se aktivnije uključe u poboljšanje uslova za život, rešavanje problema i potreba.

Programi obuka značajno će doprineti sticanju ličnih, socijalnih i radnih veština među mladima, promovisaće se aktivizam i socijalna odgovornost mladih. Kroz projekat se očekuje da se ostvari veći aktivizam mladih i veći broj omladinskih akcija u Nišavskom, Topličkom i Jablaničkom okrugu.

Proaktiv će u okviru projekta pružiti organizovani sistem edukativne, savetodavne i praktične podrške mladima u južnoj Srbiji kroz realizaciju tri obuke i odgovarajućeg programa mentorstva za realizaciju nekih od omladinskih akcija nakon njih.

Kroz tri programa obuke u Nišu, Leskovcu i Prokuplju biće osnaženo 60 predstavnika udruženja i neformalnih grupa, a najbolje ideje će dobiti finansijku, mentorsku i operativnu podršku za realizaciju.

*Projekat „Od ideje do akcije“ realizuje organizacija Proaktiv, uz partnerstvo sa Media i reform centrom Niš, a podržava Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije.

Leave a Comment