[KREATIVNOST ZA SVE] kroz brojeve

Kreativnost za sve - NASLOVNA-01

S obzirom da je projekat Kreativnost za sve sada i zvanično završen, smatramo da je pravo vreme da se pohvalimo rezultatima i da napravimo jednu kratku retrospektivu kroz brojeve.

Od novembra do juna meseca organizovali smo 7 Večeri kreativnosti. Broj predavača koji su bili deo ovog projekta jednak je broju održanih večeri. Oni su govorili o temama iz oblasti kreativnih industrija. Neke od njih su arhitektura, storytelling, fotografija, 3D printing .. Detaljnije o temama, predavačima i vrednostima koje su podeljene sa učesnicima možete pročitati na našem sajtu u tekstu [KREATIVNOST ZA SVE] U CENTRU KREATIVNOSTI!

Pored predavača bitan činilac ove naše kreativne priče su učesnici, mladi kojima je ovaj projekat zapravo i namenjen. Večeri kreativnosti bile su jedan u nizu povoda zbog koga je tokom proteklih 8 meseci kroz Deli prostor prošlo više od 230 mladih ljudi.

Posebno smo ponosni na činjenicu da od 230 mladih koji su prisustvovali Večerima kreativnosti devetoro njih čine start up kompanije koje su kreirane tokom trajanja projekta. Reč je o:

Bee Strong-u;
Regenerik-u i
Iso Billboard-u

Pozivamo vas da zapratite ove mlade, talentovane ljude na njihovim društvenim mrežama, upoznate se bolje sa njihovim radom i podržite ih.

Na završnoj regionanoj konferenciji ,,Startup-uj kreativno’’ pored timova iz Niša, predstavilo se još tri tima iz Tuzle. Dakle, ukupno 6 startup ideja razvijalo se tokom prethodnih 11 meseci.

Naša podrška u procesu razvijanja ideja ogleda se u tome što smo obezbedili 3 mentora iz Srbije i 3 mentora iz Tuzle, što je u zbiru dalo eminentnih stručnjaka u polju kreativnih industrija koji su bili na raspolaganju timovima.

Kreativnost za sve sproveli smo u partnerstvu sa Tuzla live-om, a zahvaljujući podršci Beogradske otvorene škole u okviru projekta WeB4YES finansiranog od strane Evropske unije.

Leave a Comment