Letnja škola preduzetništva: Coworking prostori i poslovni inkubator centri 

WB&T4EY - FB event 1 - Copy

Zašto su coworking prostori i poslovni inkubator centri trenutno najtraženiji prostori? Čemu služe, koliko ih ima u Srbiji? Zbog čega su korisni za zajednicu?

U okviru programa „Pokreni se – promeni se„, koji ima za cilj da osnaži potencijalne mlade preduzetnike, organizujemo otvoreno predavanje na kojem ćete dobiti odgovore na ova i još mnoga pitanja koja se tiču prostora za zajednički rad, u četvrtak, 9. juna u 18č u DELI prostoru [Davidova 2a].

Predavač će biti Milan Babić, koji pored dugogodišnjeg iskustva rada u DELI – prostoru za kreativno delovanje, sada i sam vodi jedan community hub. Milan će govoriti o istoriji, rezultatima, potencijalima za rast coworking prostora i situaciji u Gradu Nišu.

O programu:

„Pokreni se – Promeni se“ daje šansu mladima od 15-30 godina da se iz prve ruke upoznaju sa preduzetništvom, zapošljavanjem i samozapošljavanjem. Do sada smo im kroz posete Regionalnoj Razvojnoj agenciji – Jug, Nacionalnoj službi za zapošljvanje u Nišu i Naučnom Tehnološkom parku približili mogućnosti finansijske podrške za početak poslovanja, republičke i gradske konkurse, prilike za razvoj preduzetništva u lokalnoj zajednici i tehnološko preduzetništvo.

Nakon ovog predavanja sledi upoznavanje sa pričama uspešnih Start-up preduzetnica i preduzetnika, a treći modul predstavlja mini letnju školu fokusiranu na samozapošljavanje i preduzetništvo u kojoj mladi mogu detaljnije upoznati sve procese vezane za pokretanje sopstvenog biznisa, izazove i primere dobre prakse. Petoro mladih koji pokažu najviše inicijative i veština imaće priliku da se oprobaju na plaćenoj stručnoj praksi u Naučno tehnološkom parku i mentorstvu u DELI-ju!

Ukoliko imate od 15 do 30 god i dobru ideju koju biste da unovčite – još imate šansu da se pridružite programu – prijavite se popunjavanjem formulara ispod.

PRIJAVNI FORMULAR

Dođite u četvrtak od 18č u Deli prostor i pored coworking prostora upoznajte i sjajne mlade ljude koji već učestvuju u našem programu.

Program realizuje Proaktiv, uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac. Projekat finansira Evropska unija, u okviru mreže YouthHubWBT.

Leave a Comment