Predstavljanje rezultata projekta „Zajedno za mlade“

Kolaž - najava konferencije

Projekat „Zajedno za mlade“ realizovan od strane udruženja Proaktiv i Media i reform centra iz Niša uspešno je završen. Ključni rezultati biće predstavljeni na konferenciji, koja se organizuje u ponedeljak, 30. maja u 17 časova u Deli prostoru (Davidova 2a, Niš)

Ključni rezultati projekta jesu kreiranje sedam vodećih preporuka i smernica za unapređenje omladinske politike i strategije za mlade Grada Niša uz dodatak od 13 pojedinačnih predloga što je ukupno 20 preporuka za poboljšanje statusa mladih i doprinos izradi kvalitetnije Strategije za mlade Grada Niša i pratećeg Lokalnog akcionog plana za naredni petogodišnji period. Preporuke su kreirane od strane 281 mladih koji su učestvovali u projektnim aktivnostima ( istraživanje o percepciji mladih o trenutnom stanju njihovih problema i potreba u lokalnoj zajednici, dve interaktivne javne debate, četiri fokus grupe).

Projekat „Zajedno za mlade“ je deo programa programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ koji podržava Švedska. Projekat je realizovao PROAKTIV iz Niša, uz partnersku podršku Media i reform centra iz Niša. Trajao je od početka oktobra 2021. godine i završava se maja 2022. godine. 

Pročitajte još:

Smernice i preporuke za razvoj omladinske politike u Nišu

Zajedno možemo da obezbedimo bolju budućnost za mlade

Bezbednost mladih neophodna za razvoj društva

Mladi su spremni da aktivno učestvuju, potrebna podrška i dodatni podstrek

Mladi i zapošljavanje – Kako do boljih uslova?

Leave a Comment